Alla Tiders - Gyllene Tider
Alla Tiders - Gyllene Tider
Alla Tiders - Gyllene Tider

Böcker

  • Stor erfarenhet av att jobba med böcker och att driva bokprojekt från idé till färdig bok.
  • Håller i allt från planering och projektledning till kontakt med formgivare och redaktörer och andra frilansare som behövs för att driva projekten i hamn.
  • Ett upparbetat kontaktnät för att marknadsföra böckerna i rätt kanaler. Likaså kontakter på hur man bäst lagerför och distrubuerar böckerna.
  • De böcker som jag håller på med just nu är en bok om Roxettes Världsturné och en bok om Blommor och inredning.
Alla Tiders - Gyllene Tider
Köp nu:

Adlibris | Bokus

Alla tiders Gyllene tider

Gyllene Tider ett stycke svensk musikhistoria och i dag lika blågult som Tre Kronor, knäckebröd, Zlatan och dalahästar. När Anders Herrlin 1985 hoppade av bandet visste han inte vad han egentligen ställde till med. 28 år senare hade bortåt en miljon människor sett bandet efter tre återföreningar: 1996, 2004 och 2013. Trots att man slutade existera den där marsdagen 1985.

Roadmovieboken ”Alla tiders Gyllene Tider”, med förord av Per Gessle, är en unik inblick i ett band som gått från tonårshysteri till folkhemsnostalgi till sommareufori och under decennier, från sent 70-tal till i dag, har samlat gammal som ung, hårdrockare som dansbandsälskare, i poppralinernas godisbutik. Jan-Owe Wikström har tillsammans med fotografen Anders Roos följt bandet på Dags att tänka på refrängen-turnén sommaren 2013. En resa i tid och rum, där en vägskylt, en spelplats, ett fik eller en händelse tar oss 2030 år tillbaka i tiden till de hysteriska och roliga ögonblicken, men också de svarta och mörka.

Det är även en resa med Gyllene Tider på scenen, men framför allt bakom, i logerna, under inspelningarna och repetitionerna, med fansen. Och inte minst, med crewet, personalen som mixar och bygger och river. Dessutom ger boken personliga porträtt av bandmedlemmarna och deras vardag utanför Gyllene Tider och den kommer närmare hemligheten bakom Per Gessles hitskapande.

En av de absolut mest välgjorda och genomarbetade svenska musikbiografier som skrivits. Det märks att Jan-Owe Wikström verkligen kan sitt ämne och att såväl han som Anders Roos vars bilder verkligen är fantastiskt fina har haft bandets förtroende. Som läsare släpps man väldigt, väldigt nära inpå. Upplägget är genialiskt. På ett imponerande sätt vävs nedslag från sommarens turnéäventyr samman med berättelsen om GylleneTiders uppgång och fall på 70- och 80-talet. Högsta betyg! Läs hela recensionen på Musikindustrin.se 

Alla Tiders - Gyllene Tider
Köp nu:

Adlibris | Bokus

Min plats i Skåne

På ett personligt och levande sätt berättar var och en sin historia, förknippad med den plats i Skåne han eller hon har valt.

Här finns till exempel Lisa Nordéns berättelse om träningsåren i Åhus. Johan Westers anekdoter från AF-Borgen i Lund. Jill Johnssons längtan till våren och majbrasan i Skälderviken. Tina Nordströms vandring i Ramlösa Brunnspark. Siw Malmqvists minnen från barndomens somrar i Borstahusen. Mikael Wiehes funderingar från stamstället mitt i Malmös hjärta. Gudrun Schymans promenader längs stränderna på Österlen. Robert Prytz historier från Höllviken. Susanna Alakoskis tankar från Ystad. Och mycket mer.

De vackra bilderna som ackompanjerar varje berättelse är tagna av Anders Roos.